Ross & Iba -exclusive worldwide-
Haags duo dat als eerste in Nederland een grote hit scoort met een Nederlandstalig hiphop/reggae-nummer genaamd Wassenaar.

De pioneers van de Nederlandstalige Rap.
In 1996 bestijgen Ross & Iba de 2e plaats van de top 40 met het nummer ‘Wassenaar’.
Ze hebben hiermee onbedoeld een groot aandeel in het acceptabel maken van hip hop/dancehall/r&b (urban) in de Nederlandse taal.
Vier jaar later volgt er weer een grote hit genaamd ‘Ding Ding Ding’ en de heren veroveren naast Nederland ook heel latijns Amerika.
Top op heden hoor je Ding Ding Ding nog steeds voorbij komen in de clubs.

Na het succes van Ding Ding Ding besluiten de heren om muziek vervolgens op een laag pitje te zetten. Ross opent een kapsalon in Leiden waar hij twee internationale awards mee wint en Iba zit een tijdje succesvol in het vastgoed.

Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan en  in 2013 releasen zij samen met de producer van ‘Wassenaar’ en ‘Ding Ding Ding’ (Wolffman) de track ‘Duna’ wat weer een grote hit werd in heel het carribisch gebied.

In april 2018 zijn er van Ding Ding Ding enkele populaire remixen verschenen van o.a. The Dark Raver, The Viper en Backsnap kortom Ross & Iba are back en zijn eigenlijk nooit weggeweest.

Ross & Iba zijn de absolute gangmakers op elk 90’s event, maar ook op een eclectic, urban of freestyle event blazen zij het dak eraf.